En ostronkniv i kraftig modell från Victorinox. Ostronkniven har parerstång och ergonomiskt designat plasthandtag i hygieniskt Fibrox med ett extremt bra grepp även när det blir blött och lite slabbigt från ostronen.Ostronknivar är specialverktyg anpassade till att öppna just ostron med. Victorinox kniv har ett blad i rostfritt stål och en parerstång som skyddar fingrarna om man skulle slinta med kniven.Att öppna ostron kan vara lite av en nöt att knäcka. Men har du det rätta handlaget så är det inte så svårt. Det finns mängder av tutorials på internet men nedan följer en kort beskrivning hur man går till väga.- Lägg ostronet med flata sidan upp i en handduk för att skydda dina händer. Håll tag i ostronet med handduken och för in kniven försiktigt i ostronets gångjärn, vid huvudet.- Vicka kniven med små försiktiga rörelser i höjd- och sidled och bänd försiktigt. Ta inte i för hårt, för då är det lätt att trycka igenom ostronet och skada fingrarna. Öppna upp locket på glänt när du känner att gångjärnet ger med sig.- För in kniven och skär loss ostronets muskel som sitter lite i mitten under och längs med det flata övre skalet. Kniven ska inte vidröra själva ostronet så det skadas. Lyft bort det toppskalet och rensa bort eventuella skalrester.- Lägg upp ostronen på ett iskylt uppläggingsfat och servera direkt. Nu kan man sörpla i sig och njuta.Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
Läs mer om Victorinox Ostronkniv Fibrox
Hitta Ostronkniv även hos: