Sakata är en kniv anpassad för smidigt och effektivt köksarbete med framförallt grönsaker, men fungerar riktigt bra som en universalkniv. Annorlunda och mycket användbar design.
Kuro Sakata är en grovt hamrad handsmidd köttyxa med ett blad av 5CR15MOV-stål (också benämnt 1.4116-stål) som är processat åtta gånger, vilket ger extra skärpa och en hårdhet på 54-56 HRC. Det långa handtaget av bränt trä med bolster och skaftände av 18/8-stål ger perfekt grepp, balans och stabilitet. Den här kniven är både en fröjd för handen och ögat! Levereras i ett träetui.
Serien Kuro från Satake är en kollektion knivar med extrem attityd och hårt stål. Den hammarbankade bladsidan slutar i vacker damaskusstål vid skäreggens början gör inte bara dessa knivar vackra och råa. Den ojämna ytan motverkar nämligen till stor del vakuum mellan råvara och blad, vilket gör att kniven smidigt glider igenom alla råvaror. Kärnstålet är VG-10 och går att slipa väldigt tunt, vilket gör att kniven får en rakbladsvass skäregg som håller länge.
En vass egg ger godare och nyttigare mat. Finare snittyta hjälper till att förhindra råvaran att tappa färg, smak, saft och spänst vid tillagning. Dessutom gör en vass egg att skurna råvaror håller längre och inte tar smak av annat i kylskåpet.
Läs mer om Satake – Kuro Sakata Hackkniv 14 cm
Hitta Japanska knivar även hos: