Artisan 6000 MCT har en kärna av (förädlat SG2 stål) hårt MC63 Micro Carbide pulverstål, CRYODUR® is-härdat till en hårdhet av ca. 63 HRC. Bladet är täckt med 2 lager (Tsuchime) hamrat rostfritt stål som ger kniven ett elegant utseende och förhindrar att råvaran fastnar vid användning. Slipvinkel ca: 19° och eggen är slipad enligt Honbazuke metoden. Ergonomiskt vackert handtag av Pakkawood. Livstidsgaranti på material och produktionsfel. Tillverkas till 100% i Seki, Japan. Santokukniven kommer från Japan och är en orientalisk kockkniv. Japans riktiga allroundkniv, eftersom den främre delen av bladet är halvcirkelformad och det höga bladet gör denna kniv mycket allsidig. Det är en mångsidig kökskniv som passar till de flesta göromål i köket. Man kan använda den till att skära kött, fisk, hacka/skiva grönsaker, skära sallad m.m. Den är lite som ett mellanting mellan kockkniv & grönsakshacka. Tack vare sin användbarhet så har den har blivit väldigt populär och har blivit en favorit i mångas kök.
Les mer om Miyabi – Artisan 6000 MCT santoku japansk kokkekniv 14 cm
Finn Japanske kniver også hos: