Stekbord, plancha eller teppanyaki – namnet varierar världen över, men funktionen är densamma. Med Marelds stekbord för grillen får en platt yta där du enkelt kan laga allt från smashburgare till fried rice, eller steka upp en rejäl frukost med ägg och bacon. En perfekt present till grillmästaren och en bra investering för dig som vill testa att laga mat på grillen på ett helt nytt sätt.
Stekbordet mäter 58,5 x 33,5 centimeter, vilket ger dig en generös stekyta som passar de flesta gasolgrillar. Det är utrustat med en sarg baktill och på sidorna, samt en praktisk kant för fettavrinning framtill som underlättar rengöringen, eftersom du enkelt skrapa ner överskottsfett och matrester med en stekspade eller skrapa.
Hur använder jag Mareld stekbord?
Innan första användning: diska stekbordet med vatten och diskmedel. Placera det sedan på grillen och låt det torka med hjälp av värmen.
När hällen har kommit upp i temperatur, täck den med ett tunt lager rapsolja. Använd en grilltång och hushållspapper för enkel applicering.
Låt oljan bränna in och upprepa processen tills hällen fått en mörk, svart yta. Inbränningen skyddar hällen mot rost och skapar en naturlig non-stick-yta.
Nu är hällen redo att steka på!
Efter användning: låt hällen svalna helt, diska med hett vatten och låt torka helt (helst på grillen). Applicera ett tunt lager olja och förvara torrt. Låt den inte ligga kvar på grillen eftersom den då lätt kan rosta.
Läs mer om Mareld Stekbord för grill
Hitta Plancha även hos: