En kinesisk kockkniv från Victorinox som håller högsta kvalité. Ett ordentligt och ergonomiskt fibroxhandtag ger ett välavägt grepp om hackarens handtag, bladlängden är 18 cm.
Bladet är rakt och brett och utseendet påminner om en köttyxas. Trots sitt klumpiga yttre har tusentals år av användning i kinesisk asiatiska kök utvecklat ett smidigt precisionsverktyg med stor allsidighet.
Att en kockkniven är så här stor kan verka lite avigt till en början, men efter lite användning blir den kinesiska kockkniven en mycket bra allround kniv.Tyngdkraften och eggens skärpa gör att hackaren är lättanvänd och den strimlar och finhackar benfritt kött, kyckling, fisk, skaldjur och grönsaker med enkelhet.
Att knivhackaren är väl anpassad för det asiatiska köket är välkänt men nu har även västerlandets kockar insett, det som kineserna har vetat sen Mingdynastin, att den kinesiska kockkniven hör hemma i alla moderna kök. Nu kan hemmakocken hacka sig en pannbiff med lök eller yxa till sig en rejäl Tournedos av filén och strimla salladen med sin Kinesiska Kockkniv.
Vicorinox Fibrox-serien är världsomspännande, välkänd och uppskattad inom restaurang- och livsmedelsbranschen för sin prisvärda, jämna kvalitet av högt snitt som gör den tillgängliga för alla.
Fibroxhandtaget ger bekvämt grepp i vått och torrt och tål att maskindiskas i upp till 150 grader C för sterilisering, rekommendationen är dock att kniven skall handdiskas. Bladet av rostfritt stål är lätt att skärpa och slipa.
Rätt skötsel och hantering ger en lång livslängd.
Läs mer om Victorinox Kinesisk Kockkniv med Fibroxhandtag 18 cm
Hitta Köttyxa även hos: