Culimat – Mathias Dahlgren edition Skärbräda 50×25 cm ek

Culimat – Mathias Dahlgren edition Skärbräda 50×25 cm ek

Den här skärbrädan från Culimat Mathias Dahlgren Edition har en elegant och exklusiv design, tillverkad i stavlimmat ändträ av nordisk ek. Skärbrädan är behandlad med ekologisk linfröoljan och har ett utdragbart bleck i rostfritt stål. Den mäter 50 x 25 centimeter, vilket ger designen en nätt och kompakt touch som enkelt får plats på bänken. Ta hand om skärbrädan genom att torka av den med en fuktig trasa och se till att den är helt torr innan den ställs undan. Förvara torrt, och olja in med vegetabilisk olja vid behov.
Så här säger Mathias Dahlberg om skärbrädan:”Varför en skärbräda i en ny form? Privat i hemmaköket har jag ofta upplevt att då bänkskivan är 60 cm tar den stora skärbrädan onödigt mycket plats av arbetsytan. Med en smalare bräda kan jag t.ex. ställa en salladsskål framför brädan och arbeta både mer effektivt och med bättre överblick över vart jag är på väg i processen.
Det lilla blecket under skärbrädan gör det snabbt och enkelt att skrapa av tex brödsmulor eller morotsskal och snabbt komma vidare i arbetet med matlagningen. Stavlimmat dvs stående s.k. ’ändträ’ av ek ger en stryktålig yta som bara blir vackrare med åren. Ändträ är dessutom bra för knivens egg. Tänk på att olja in brädan ibland över natten.Nån gång per år kan den behöva slipas med sandpapper för att då upplevas som ny igen.
Det sitter små gummitassar under brädan mot bänken. Det gör att skärbrädan blir stabil att arbeta med och du slipper en skärbräda som rör på sig under arbetet. Hoppas du får mycket glädje av din nya skärbräda i köket!”

Läs mer om Culimat – Mathias Dahlgren edition Skärbräda 50×25 cm ek

Culimat – Mathias Dahlgren edition Skärbräda 50×25 cm ek

Skärbräda

Hitta Culimat – Mathias Dahlgren edition Skärbräda 50×25 cm ek även hos:






Rulla till toppen