Kay Bojesen Lilla flickan med svavelstickorna

Kay Bojesen Lilla flickan med svavelstickorna

Den här figurinen av Lilla flickan med svavelstickorna är en del av Kay Bojesens samarbete med H.C. Andersens Hus, som inleddes i samarbete med att museet öppnade i Odense 2021. Tanken var att göra det möjligt att hitta några av de mest kända och älskade figurerna från de världsberömda sagorna, tolkade i Kay Bojesens universum av originalberättelser i trä. Näktergalen, John Blund och Herdinnan och sotaren var de första som flyttade in i museibutiken i Odense, och nu har även den lilla flickan med svavelstickorna hittat in i värmen.
I Kay Bojesens tolkning är flickan klädd i en huva som går ner över axlarna och har lappar på klänningen och förklädet, som går i nedtonade färger för att understryka att hon kommer från fattiga förhållanden. Hennes varma leende och oskyldiga blick kommer från de vackra upplevelser hon ser för sin inre blick i ljuset från lågorna. I handen håller hon en svavelsticka som fulländar berättelsen.
Figurinen är 14,5 centimeter hög och tillverkad i FSC®-certifierat bokträ. Den manuella tillverkningen med färg och tryck är utförd med den stora precision och noggranhet som kännetecknar alla träfiguriner från Kay Bojesen. Formen är baserad på den ursprungliga Lise-figuren från Kay Bojesens arkiv – en enkel och minimalistisk design, som samtidigt är full av liv och själ.

Läs mer om Kay Bojesen Lilla flickan med svavelstickorna

Kay Bojesen Lilla flickan med svavelstickorna

Figur

Hitta Kay Bojesen Lilla flickan med svavelstickorna även hos:






Rulla till toppen