Tamahagane San Trancherkniv är en kniv i serien San från Tamahagane. Trancherkniv påminner om en kockkniv i modellen med skillnaden är att den har ett längre och smalare knivblad. Med denna form underlättas tranchering, det vill säga när du skär upp kött i tunna skivor. Kniven går utmärkt att använda till både rått och tillagat kött, likaså sushi och sashimi.
Likt alla knivar från Tamahagane håller kniven en hög standard med extrem skärpa och hållbarhet som härstammar från den unika ståltillverkningen för traditionella japanska samurajsvärd. Knivbladet är, precis som de traditionella samurajsvärden, uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål.
San knivserie
Knivserien San från Tamahagane utgörs av knivar som alla har tre lager stål. Knivbladet är uppbyggt av en kombination av hårt och mjukt stål, precis som det traditionella samurajsvärdet- katanasvärdet. Kärnan består av VG5-stål som innehåller en hög andel kol vilket gör det mycket hårt. Tack vare detta kan eggen slipas sylvass. Ett mjukare och mer rosttåligt stål bygger upp de två yttre lagren. Knivarna får med denna uppbyggnad en otrolig egg och extrem styrka och rosttålighet. Hårdhetsgraden är 58–59 HRC.
Handtaget på San-knivarna är tillverkat av vackert rödbrunt pakkawood. Materialet skapas genom att fanér och specialplast sammanfogas under högt tryck. Handtaget får en riktigt härlig känsla tack vare materialet som behåller strukturen från träet. Dessutom har det antibakteriella egenskaper. En vikt i handtaget ser även till att kniven är perfekt balanserad.
Översikt
– Trancherkniv i tre lager stål
– Längd: 24 cm.
– Kärna i mycket hårt VG5-stål
– Hårdhetsgrad: 58-59 HRC
– Handtag i pakkawood med antibakteriella egenskaper.
Läs mer om Tamahagane – San Trancherkniv 24 cm
Hitta Filéknivar även hos: